Stouwdam Sport is bekend als specialist op het gebied van schaatsen, skeelers en fietsen. Om een meerwaarde te bieden voor racefietsers en atb’ers heeft oud marathonschaatser en voormalig fysiotherapeut Jan Maarten Heideman zich hierin gespecialiseerd en hier speciale trainingen voor gevolgd.

BG staat voor Body Geometry en deze meting is ontwikkeld door het fietsmerk Specialized in samenwerking met de wielertoppers Andy Schleck en Fabian Cancellara. “Het verschil tussen een gewone fietsmeting en die van BG Fit is dat bij een BG Fit meting wordt uitgegaan van een dynamische belasting in plaats van een statische”, legt Heidman uit,het verschil uit. “De meting wordt uitgevoerd tijdens het fietsen op de eigen fiets.” met behulp van videoanalyses.

Tot op de milimeter nauwkeurig kan de zadelhoogte worden bepaald, maar ook het afstellen van het zadel en het bepalen van de juiste breedte komen aan de orde. De fiets wordt aangepast aan het lichaam en niet andersom. De meting gaat nog verder dan de fiets alleen. Ook de schoenen en de stand van de schoenplaatjes worden meegenomen en dit wordt aangepast aan de natuurlijke houding van het lichaam. Om deze meting goed te kunnen uitvoeren, wordt twee tot drie uur uitgetrokken. Een afspraak maken, is daarom gewenst. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen met 038-3762626 of mailen via sales@stouwdamsport.nl.

on 0