Menm-iceskate Wiperboard

SKU
menm-iceskate-wiperboard-466
Vanaf € 490,00 € 404,96

IDEAL logo Paypal logo

Swipen voor 2 additionele foto's

Aanvullende informatie

Bij een Salomon pilotbinding scharniert de schaats helemaal aan de punt van de schoen over het voorste asje, dit is bij het bochtenwerk niet echt comfortabel. Bij de Wiperboard is er sprake van een echt scharnierpunt met 2 naaldlagers. Dit punt ligt 1cm verder naar de bal van de voet, eigenlijk tussen de normale klapper en de Salomonbinding in. Het voordeel hiervan is dat het schaatsen in de bochten wat gemakkelijker gaat. De punt van de nieuwe schaats is een centimeter korter dan andere MenM-modellen met de binding in de achterste stand.

In- en uitklikken

Het in- en uitklikken gaat evenals bij de Salomonbinding erg gemakkelijk. Vooral het inklikken is eenvoudig. Het voorste pennetje erin haken en vervolgens met de bal van je voet naar beneden drukken. Een palletje schiet over het tweede asje en hup schaatsen maar! Door middel van het inknijpen (als een wasknijper) van twee vleugeltjes ontgrendel je het tweede asje en pak je zonder problemen de schaats onder de schoen vandaan.

Mes

Omdat de Wiperboard het neusje van de zalm is op het gebied van de langlaufschaatsen, is het glijstaal eveneens van topkwaliteit, namelijk het harde PM-staal. En dan niet alleen het onderste laagje maar het gehele mes is hard. De kwaliteit van het PM-staal is dusdanig dat de kans op breuken tijdens het schaatsen op natuurijs uiterst klein is.

Product vraag

Onderwerp vraag: Menm-iceskate Wiperboard
Geen vragen gevonden!
© 2019 Stouwdam
By: Cees & Co